SzuperTúra #8

Sziasztok!

Itt a tavasz, újra SzuperTúra! Ezúttal Csókakő felé mentünk kirándulni, de nem ám a bicikliúton! Bementünk az erdőbe, és a Vértesen keresztül jártuk meg az utat! 🙂 A szőlők felé indultunk el, ahonnan bementünk az erdőbe. Egy nem jelzett turistaúton sétáltunk, amiről később rátértünk a piros sáv jelzésre. Itt balra, felfelé mentünk ahol a piros kereszt turistaúton átkötöttünk a zöld sáv jelzésre. Itt aztán továbbmentünk, és egy újabb nem jelzett ösvényen gyalogoltunk át a piros L-re. Ígérem, több kanyargás nem lesz! 😁 Elmentünk egészen Csókakőig, ahonnan az Ezerjó utcán, majd a bicikliúton érkeztünk vissza Mórra.

Több helyen nagyszerű volt a kilátás, az egyik szuper kilátópont az, ami pontosan a Miklóscsabi szőlészet felett található. Erről a "Kilátópontok Móron 1 - Csoda L" című cikkemben foglalkoztam, ha van kedved, nézd meg itt.

A másik hasonló helyet kicsit tovább gyalogolva Csókakő felé, ugyanúgy a piros L turistaút mentén értük el. Innen megláthattuk Csokakőt, Sörédet, sőt még Magyaralmást is.

A várba azonban most nem tudtunk felmenni, mert sajnos zárva volt 🙁

A teljes túra nekünk kicsivel több mint 15 kilométer lett, és ezt kb. négy és fél óra alatt sétáltuk le. Az útvonal során 419 méter szint gyűlt össze, nem is csoda, hiszen ez itt a Vértes 😎

Köszönöm, ha ezt mind végigolvastad! 😊

Képek és térképek érkeznek! 😁

Köszi a figyelmet! Gyere máskor is! :)

Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője.

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi