SzuperTúra(Ajánló) #9


Sziasztok!

Jöhet egy újabb SzuperTúra? Igaz, nem Móron van, de még így is érdemes elutazni, mert szó szerint szuper túrát (SzuperTúrát 😁) fogtok teljesíteni! De nézzük, miről is van szó.

A Budai-hegységbe mentünk kirándulni, az odaút körülbelül egy órát vett igénybe. Telki közelében, az Erzsébet büfé parkolójában álltunk meg, innen indul a zöld háromszög turistajelzés, amelyen aztán el is indultunk. Kb. 2 kilométernél járhattunk, amikor megérkeztünk az első megálló-kilátóponthoz: a Tarnai-pihenőhöz. Innen csodás kilátás nyílt Pátyra és a környező településekre. De nem ez volt a fő úti célunk, hanem a Csergezán Pál kilátó! Újabb két kilométer séta után el is értük és fel is mentünk a 18 méter magas, vörösfenyőből készült építmény tetejére. Miután készítettünk néhány fotót és kigyönyörködtük magunkat a kilátásban, lementünk a lépcsősoron a kilátó aljába, ami pont 100 lépcsőből áll. Itt megebédeltünk, majd egy nagy kört téve az erdőben, visszatértünk az autóhoz.

12 és fél kilométert túráztunk pont négy óra alatt. Összesen 381 méter szint volt az útvonalban, ez már-már a nyolcadik SzuperTúra (Piros L-Csókakő) emelkedőivel vetekszik 😁 Mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt az útvonalat egy szombati vagy vasárnapi kikapcsolódás gyanánt.Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője.

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi