Hasznos! Túrázáshoz ajánlom: A HuMap

Hasznos! Túrázáshoz ajánlom: A HuMap

 


Túrázásnál is mindig vannak fontos szempontjaink. Legyen nálunk elegendő ennivaló, innivaló, ügyelnünk kell a réteges, persze az évszaknak megfelelő öltözködésre és még sok másra is. Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne tévedjünk el az erdőben. Ma már léteznek olyan sportórák, amelyre előre fel lehet tölteni az útvonalat, de persze nincs mindenkinek ilyen. Ebben a bejegyzésben egy többek számára elérhető, mobilra készült térképalkalmazást fogok bemutatni.


Az alkalmazás neve HuMap. Sajnos csak Android rendszerre érhető el de aki iOS-t használ az se csüggedjen, mert biztos hogy talál ehhez hasonló alternatívát. 🙂


A HuMap alkalmazás logója (forrás: Google Play Áruház)

Az alkalmazás kezelése roppant egyszerű. Egy főképernyőnk van, amin láthatjuk a térképet, a képernyő közepének a koordinátáit, a pontos tartózkodási helyünk koordinátáit, illetve a tengerszint feletti magasságunkat. Ezenkívül a jobb felső sarokban található menü gomb segítségével elérhetjük el a főmenüt. Itt lehetőségünk van különböző helyeket keresni (például éttermeket, parkokat vagy kutakat, stb.), útvonal fájlokat (GPX) megnyitni, illetve térképeket letölteni offline használatra is. Létrehozhatunk saját helyeket a koordináták megadásával vagy a térképen kijelöléssel. Ez olyankor lehet fontos amikor egy helyet későbbi megtekintése is szeretnénk elmenteni. A Beállítások menüpont alatt pedig néhány alap beállítást érhetünk el, mint például ha rákattintunk a térképen egy helyre, akkor nyisson meg egy menüt a részletekkel.Nagyon hasznos alkalmazás túrázáshoz és futáshoz egyaránt. Ha Wi-Fi kapcsolaton keresztül letöltöttük a térképeket akkor semmilyen mobilhálózat nem szükséges a működéséhez. Nem mellesleg az összes magyarországi turistajelzés is megtalálható rajta, így ezzel a térképpel egyszerűen nem lehet eltévedni 😉Ha megtetszett és le szeretnék tölteni akkor kattints az alábbi gombra.
Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője, a Mór Fit Run futóversenyek szervezője.

Újabb Régebbi