Mór és környéke kerékpárral #1 - BoBa-kör

Mór felé :)


Móron nemrég épült meg a Bodajkra tartó kerékpárút. Ezt kihasználva, egyik este elmentünk biciklizni Bodajk és Balinka felé, így született meg a BoBa-kör.A sorozat bejegyzései ilyen logika alapján épülnek fel:

  1. Az útvonal (leírom, hogy merre mentünk, illetve egy térkép)
  2. Az útvonal adatai (1-10-es skálán, és részletes adatok)
  3. Képek
  4. Személyes tapasztalatok, javaslatok (Ha van valamilyen megjegyzésem, javaslatom az épp bemutatott biciklitúrával kapcsolatban, azt itt írom le)
Jó olvasást! :)


Az útvonal

Röviden: Mórtól Bodajkig az új bicikliúton, majd ennek a végénél jobbra végig Balinkáig, és mikor Balinka után vége van az útnak, jobbra - vissza Mór felé.

 

Az útvonal adatai:


Részletek:
Össz. táv: 24,2 km
Össz. emelkedés: 133 m
Össz. idő (kb.): 1 ó 30 p

Képek:

Személyes tapasztalatok, javaslatok:

Szuper kis program volt, nekünk jó másfél óra volt letekerni a távot. Ami az utak minőségét illeti, természetesen az új bicikliút kiváló volt, sehol egy kátyú, Bodajktól Balinkáig illetve Balinkától addig, amíg jobbra kanyarodtunk, meglepően jó volt az út ahhoz képest, amire számítottam. Viszont innentől elszabadult a pokol: kátyúk, útfoltok, kavicsok – az országúti bicikli ellenségei – mindenütt. Ez az egy része volt a biciklizésnek, ami nem volt annyira jó. De ennek ellenére az útvonal egy ajánlást kap tőlem :) Nyáron 11:00-tól 16:00-ig semmiképpen nem ajánlom hogy tekerjetek, de ha mégis, mindenképpen vigyetek valamilyen sapkát, és kenjétek be magatokat megfelően védő naptejjel!

Bicózzatok, sportoljatok sokat! :)

Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője.

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi