Mór és környéke kerékpárral #2 - Mór-Csókakő-Csákberény

 


Bizonyára jártatok már a csókakői bicikliúton. De azt nem biztos hogy tudtátok, hogy folytatása is van. A mai cikkben erről (is) olvashattok majd.

A csókakőre vezető kerékpárutat 2015 decemberében adták át. Azóta Fejér megye egyik legkedveltebb bicikliútjává vált - persze csak a Velencei-tókör után. A kb. 3 méter széles kerékpárutat a már ott levő mezőgazdasági út helyére építették. Jelenleg a képeken látható állapotban van.


Mint ígértem, a sorozat összes bejegyzése olyan logika alapján fog felépülni, amit itt írtam.

Az útvonal

A Mór-Csókakő kerékpárúton végigmegyünk, majd mikor beértünk Csókakőre, továbbmegyünk egyenesen, majd balra fordulunk az Arany János utcába, a végén balra felfelé a Vár utcán, de kb. 60 m múlva jobbra kell tobább tekernünk, a Széphegyi utcán. Végül követjük az utat egészen addig, amíg meg nem érkezünk Csákberénybe. Visszafelé majdnem ugyanígy, annyi különbséggel, hogy a Vár utcán legurulunk a templomig és ott indulunk vissza Mór irányába.
Ez így kissé bonyolultnak tűnhet, de nézzétek meg a térképet, és úgy már biztosan minden világos lesz :)


Az útvonal adatai
Részletek:
Hossz: 19 km (A bicikliút és az Árki út kereszteződésétől.)
Össz. emelkedés: 321 m
Össz. idő (kb.): 1 ó 15 p

Képek


Személyes tapasztalatok, javaslatok:

Legyen jó a váltótok, mert sok helyen meredek emelkedők vannak. Három pihenőhely is van - szükség esetén, pihenni meg tudtok állni. Ha esetleg egész napos programnak tervezitek, felmehettek a csókakői várba is. :) Feltétlenül vigyetek elegendő vizet. Az útvonalat én már jó néhányszor letekertem, nektek is mindenképpen ajánlom, jó kis kihivás a sok emelkedővel. És még valami: nyáron, melegben 11:00-tól 16:00-ig semmiképpen nem ajánlom hogy tekerjetek, de ha mégis, mindenképpen vigyetek valamilyen sapkát, és kenjétek be magatokat megfelően védő naptejjel!

Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője.

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi