Mór és környéke kerékpárral #3 – Mór-Csókakő-Csákberény-Pusztavám-Mór


A mai cikkben az előzőhöz hasonló kerékpártúráról lesz szó - kicsit izgalmasabbá téve azzal, hogy a visszaúton nem ugyanarra kell mennünk :) Nemrég voltunk erre egy családi bicózás gyanánt, és nagyon megtetszett, úgyhogy nézzétek meg Ti is.


Az útvonal

Az előző részben említett útvonalon megyünk Csákberényig, majd a vadonatúj biciklis útvonal-jeleket követjük. Miután kiértünk Csákberényből, balra tekerünk tovább, be az erdőbe. Erről az útról nem térünk le - egészen Pusztavámig. Az út végén balra fordulunk, és megkerülve a gyárakat, Árkipuszta, majd Mór felé biciklizünk vissza.


Az útvonal adatai


Részletek:
Hossz: 29,5 km
Össz. emelkedés: 420 m
Össz. idő (kb.): 1 ó 30 p - 1 ó 50 p

KépekSzemélyes tapasztalatok, javaslatok

Ezt a túrát lehetőség szerint ne országúti biciklivel teljesítsétek, mert az út egy részén - a Pusztavám felé vezető úton a lejtőn lefelé - borzasztó az út minősége. Az út többnyire erdőben halad - és eléggé sok bogár volt, ezért viseljetek napszemüveget a kellemetlen "balesetek" elkerülése érdekében. Igaz, hogy erdőben bicikliztek, ha erre jöttök, de az út Csákberényig vezető része javarészt a napon megy, emiatt kenjétek be magatokat naptejjel.
Kellemes kerékpározást kívánok! (Micsoda frappáns alliteráció :D)


Köszönöm, hogy a Móri Sportvidéket olvassátok! :)

Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője.

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi