3 Strava tipp és trükk, amiről lehet, hogy még nem is hallottál!

 


A sportolók nagy része Stravát használ a futásai, biciklizései adatainak tárolására. De sokan nem tudják, hogy az applikáció sokkal több funkciót tartalmaz annál, mint amennyit első ránézésre gondolnánk. Ma néhány ilyet hoztam el Nektek, hogy minél hasznosabb legyen számotokra az alkalmazás.


1. Strava Flybys

 A Strava Flybys egy olyan eszköz, amellyel megnézhetjük, hogy futásunk közben ki volt a közelünkben illetve ki futott abban az időpontban mint mi. Ez nem mindenkinél működik. Azokat az embereket nem találjuk meg a Flybys-nél, akiknél ki van kapcsolva a funkció a beállítások között. Nyugi, alapból ki van kapcsolva :)


De hogy működik?

Csak számítógépen!

  1. Válaszd ki az egyik edzésedet (vagy valaki más egyik edzését), és a címsorban megjelenő linket másold ki a vágólapra.
  2. Kattints a https://labs.strava.com/flyby/ weboldalra és illeszd be a linket a szövegmezőbe.
  3. Várd meg, míg betölt, és már meg is nézheted, hogy kivel találkoztál a futásod közben.

Ha hibaüzenetet kapsz: "Error: No Flyby found" akkor nincs bekapcsolva a funkció nálad, vagy annál az embernél, akinek az edzését nézed.

 


 

2. Strava térkép formátumok

Ez egy friss beállítás, csupán néhány hete adták ki a legújabb frissítés részeként. A funkció lényege, hogy már be tudunk állítani az edzésünk térképéhez különböző színeket, van például olyan színátmenet, ami a tempónkat mutatja - ahol sötétebb ott gyorsabban, ahol világosabb, ott lassabban mentünk -, de van olyan is, ami a pulzusunkat mutatja piros színnel - minél sötétebb piros, annál magasabb volt a pulzusunk. A beállítás eléréséhez nem kell mást tennünk, mint megnyitni mobilon! egy edzésünket, amihez van térkép is, a jobb felső sarokban levő három pöttyös menüből kiválasztani az Edit activity lehetőséget, majd lejjebb a "Change map type" gombra koppintani. Itt kiválaszthatjuk, hogy milyen információt tartalmazzon pluszban a térkép.


3. Adatvédelmi funkciók

Ezek is a legújabb frissítés részei. Segítségükkel elérhetjük, hogy a Strava beállítson nekünk egy kört - például az otthonunk körül - ahol nem látszódik az útvonal (erről egy korábbi bejegyzés is van a blogon), vagy minden edzésünk esetében egy adott távolságig ne látszódjon a megtett út; illetve, hogy teljesen rejtse el a térképet.

Fontos tudnod, hogy ha ezeket beállítod, te magad továbbra is a teljes térképet fogod látni.

Ehhez nincs más dolgunk, mint bármilyen eszközön megnyitni a beállításokat, kiválasztani a "Privacy Controls" lehetőséget, és ezen belül kiválasztani a nekünk megfelelő beállítást.

 

Az első beállítás az otthonunk körüli útvonal elrejtése; a második az egy adott távolságig történő elrejtés; a harmadik pedig a teljes térkép elrejtése.


Remélem, hasznosnak találtad! Ha igen, akkor nyomj egy lájkot Facebookon és gyere máskor is :)

Ti használjátok valamelyik funkciót a fentiek közül? Írjátok le kommentben!

Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője.

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi