Lecserélték a táblát? Hol a szemeteskuka? | Bicikliút helyzetjelentés

 


A Mór-Bodajk bicikliút építése 2021. június 13-án az átadó ünnepséggel fejeződött be. Ekkor átadták az utat a nagyközönség számára. Aznap az érdeklődők csoportosan át is sétálhattak Bodajkra. De mondani szokás, "Minden csoda három napig tart". Hogy néz ki most az út? Mi történt vele ez idő alatt? A mai bejegyzés erről fog szólni.


A legszembetűnőbb különbség, hogy lecserélték a gigászi Magyarország kormánya és EU támogatás táblát egy kisebb, szolidabb verzióra. Ezenkívül végre egy térkép is helyet kapott mellette, melyen látszódnak a környező települések. Jelenleg így néz ki:

Kisebb Magyarország kormánya tábla és végre egy térkép :)

Ami a szemetet illeti, abból nem igazán áll jól az út. Valójában nem is az út áll rosszul, hanem azok, akik eldobálják. Valaki kirakott a móri végére egy nagy szemeteszsákot, csakhogy az megtelt. És a "rendkívül okos" emberek vajon hova dobják a szemetet? Persze, hogy a kuka mellé. Mert ott biztos nagyon "jó" helyen van. Miért kell ezt csinálni? Három mozdulattal vissza lehet rakni a hátizsákba azt a kiürült műanyag flakont. Persze, mondhatjátok, miért kellene szemetes egy bicikliúthoz? Az emberek úgyis majd elrakják vissza a táskájukba a szemetet. Na persze. Ideális esetben valóban nem kellene, de látjátok, hogy ez van...

Gratulálok. Több hozzáfűznivalóm nincs.

Ezt nem biztos, hogy a bicikliútról dobták ide. :/

Utóbbi képen egy műanyag flakon és egy McDonalds-os pohár van. Nem gondolnám, hogy ezeket a bicikliútról dobták az árokba... Most mondd meg, "barátom"! Nem fért volna el az autóban, amíg hazaérsz? 😐

Más változást nem vettem észre (az időjáráson kívül 😁). Az aszfalt ugyanolyan szuper, mint három hónapja, a móri oldalon ugyanúgy lehet gyönyörködni a Vértesben, a felfestések még mindig jól láthatók, és amennyire láttam, a 81-es útnál a villogó is működik.

Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője.

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi