Piros kereszt turistaút a Vértesben - Merre-meddig-hány méter?

 

Ebben a képben csak az a vicc, hogy Várpalotán készült 😅

A kereszt turistajelzések általában egy fő turistautat, sávot kötnek össze egy másik hasonló, nagyobb turistaútvonallal, vagy turisztikai szempontból fontos hellyel. A Vértesben számtalan ilyen fajta jelzés található, Mór közelében egy piros kereszttel, illetve pár száz méterrel messzebb egy kék kereszttel találkozhatunk. A mai posztban a piros kereszttel ismerkedünk meg.


A móri "legény" a Töröksánctól indul, mely a zöld turistajelzés mentén található. Célja a zöld és a piros sáv jelzések összekötése. Két kilométer hosszan kanyarog a Vértes tölgyeseiben és bükköseiben. Ha erre kirándulunk, többnyire enyhén lejtős szakaszokra számíthatunk, de mivel a Vértes nem lenne Vértes emelkedő nélkül, rövid emelkedőket is felfedezhetünk az útvonalban. Jó eleme lehet egy túrának, ajánlom például a következőt: Menj fel a zöldön a Töröksáncig, haladj tovább egyenesen a kereszteződésnél - ami már a piros kereszt -, a Vértes Tábornál pedig fordulj vissza Mór felé a piros sáv jelzésen. Ha esetleg kicsit többet szeretnél menni, utóbbiról le tudsz térni az Antal-hegy felé,... de erről majd egy későbbi bejegyzésben. :)


Túrázáshoz ne felejts el térképet vinni magaddal! Olvasd el a mobilos túratérképek királyáról szóló cikkemet itt!


Remélem, meghoztam a kedved egy kis túrázáshoz! Bár az idő kicsit esős, de ez ne szegje kedvünket - hétvégére biztosan jobb idő lesz! :)

Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője.

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi