Emelkedő, Kincsesbánya & Guttamási | Mór és környéke kerékpárral #5

 

Egy kicsit a móri környékről kijjebb merészkedünk. A Móri-árok bakonyi oldalán tekerünk, ahol ugyanúgy fúj a szél, mint Móron... Feltekerünk Guttamásiba, ahova meredeken vezet felfelé az út... csakúgy, mint Móron. Aztán legurulunk... hasonlóan, mint Móron. Ez a Mór és környéke kerékpárral ötödik része.


Az útvonal

Menjünk rá az új Mór-Bodajk kerékpárútra, és tekerjünk egészen Bodajkig. A bicikliút végénél forduljunk jobbra, és az Édes Sziget cukrászdánál pedig balra, Fehérvárcsurgó irányába. Ezen az úton egészen addig tekerünk, amíg meg nem látjuk a "Gutamási jobbra" táblát. Jobbra fordulunk, és a víztározót megkerülve felkaptatunk Guttamásiig. A templomnál balra fordulunk, és legurulunk majdnem Felsőkincsesig. De mielőtt beérnénk ide, balra fordulunk Kincsesbánya felé. Mielőtt beérnénk a községbe, két hajtűkanyaron át vezet az utunk, vigyázzunk! Amikor vége van az útnak, balra fordulunk, és a Kincsesbánya-Fehérvárcsurgó kerékpárútvonalon elhagyjuk a községet. Kövessük a kihelyezett táblák jelzéseit, és kisvártatva megérkezünk Fehérvárcsurgóra. Balra kanyarodunk egy meredek lejtő és néhány karnyar után a főútra. Innen pedig a már ismert útvonalon tekerünk Bodajkon át vissza Mórra.
Ha ez így nem teljesen érthető, nézzétek meg, töltsétek le a térképet!
  


Az útvonal adatai & részletekHossz: 37,1 km (A térkép kezdő- és végpontjáig)
Össz. emelkedés: 208 m
Össz. idő (kb.): 2 óra 15 perc

(ÚJ!) Fontosabb Strava szegmensek az útvonalon:

Részletek & megjegyzések

Országúti bringával semmiképpen nem ajánlom, mert nem igazán megfelelő az út minősége hozzá. Mindenképp vigyetek megfelelő mennyiségű folyadékot, higgyétek el, az emelkedő után igen jól fog jönni. Én kb. 1 litert ajánlok, hiszen ha erre mész, nagyjából bő két órát fogsz tekerni. Guttamásiban a buszmegálló után egy kút van, de vegyétek figyelembe, hogy ez télen nem működik. Mivel a túra útvonala nagy része közúton vezet, ügyeljetek saját magatok biztonságára és nem utolsósorban a KRESZ betartására. Így, téli időben (is) figyeljetek az megfelelő, réteges öltözködésre!
Kellemes tekerést! 🚲

Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője.

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi