Profi útvonaltervezés: AllTrails első lépések (1. rész)A Strava útvonalkészítő egy igen népszerű választás a sportolók körében. Egészen pontos, egyszerűen használható, no és persze a közösségi oldalhoz tartozik, szóval nem kell külön alkalmazást használnunk, ha térképeket készítenénk. Azonban a vállalat 2020 végén úgy döntött, hogy fizetőssé teszi ezt a funkciót is. Ennek a váltásnak sokan nem örültek, és máig sem barátkoztak meg vele. Főleg nekik (de nem csak nekik) készült ez a mai bejegyzés egy ehhez hasonló programról, az AllTrails-ről, ami mindenben ugyanolyan jó, vagy még jobb mint a Strava, egy hatalmas pozitívuma a riválissal szemben, hogy ingyenes.

A mai cikknek lesz egy második része is: a mai, első részben megismerhetitek az útvonalkészítés alapjait AllTrailssel, a második részben pedig összehasonlítom a Strava tervezőjével.

Ha felmegyünk az alltrails.com-ra, egy kellemes kinézetű, modern oldal fogad bennünket. A jobb fenti sarokban tudunk regisztrálni, amit meg is teszünk, hogy útvonalat tudjunk tervezni. Ehhez semmi másra nincs szükségünk, csupán a nevünkre, egy e-mail címre és egy jelszóra. Miután készen vagyunk a regisztrációval, a felső menüsorban a Saved alatt válasszuk a Create Map lehetőséget. Kattintsunk a térképre ott, ahol a kezdőpontot szeretnénk lehelyezni, majd egymás utáni pontokkal jelöljük ki a térképen az útvonalunkat.

Ha ezzel kész vagyunk, akkor a bal oldali panelen állítsuk be a részleteket. 

  • Megváltoztathatjuk az útvonal színét a térképen, ehhez kattintsunk a Route melletti három pöttyre, jelöljük ki az új színt és nyomjuk meg a Save gombot.
  • A Description fül alatt adjuk meg az új térkép nevét, és leírását. Alatta pedig válasszuk ki a sportot és a dátumot, illetve döntsük el, hogy útvonalunkat csak mi nézhetjük meg, vagy bárki láthatja. Ha ezzel végeztünk, görgessünk lejjebb.
  • A Photos résznél fotókat tölthetünk fel fotókat az útvonalról, ha már bejártuk. Ez még egy piros pont a Stravával szemben az AllTrails javára.
  • Végezetül kattintsunk a Save custom map gombra.Ha mindezekkel végeztünk, akkor készen is vagyunk a térképünkkel. A bal oldali menü tetején egy kiemelt fotót, vagy ha nem töltöttünk fel fényképet, akkor a térkép egy kicsinyített változatát láthatjuk. A fotó alatti középső gombbal megoszthatjuk a térképet egy linkkel, vagy akár e-mailben is elküldhetjük valakinek.

Ugye, nem is olyan bonyolult? :)
#morisportvidek

#Keresőcímkék: AllTrails, útmutató, első lépések, Móri Sportvidék, AllTrails Súgó, AllTrails help, AllTrails hogyan, térkép, útvonal

Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője.

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi