Móri saját szelektív kuka. Mit dobhatok bele?

 Tisztelt Lakosság! Szeptember 24-én megkezdődik az elkülönített hulladékgyűjtő edények kiadása Móron a Vénhegyi u. 1. szám alatt október 10-ig, hétköznap 9.00-12.00 és 14.00-17.00 között.

írta a mormost.hu 2020. szeptember 23-án. Azóta szinte minden kertes háznál megtalálható lett a szemetes, amibe a szelektív hulladékot gyűjthetik a lakók. De... pontosan mit is? Mit takar jelen esetben a szelektív? Hiszen... egy kuka van nem igaz? Utánajártam.

A kukába szabad dobnod (és kell is, ha #környezetvédő vagy): műanyag flakon (legyen az üdítős palack, kozmetikai flakon vagy más), tejesdoboz, gyümölcsleves doboz, fém italosdoboz (legyen az sörösdoboz,  kólásdoboz vagy másfajta), alufólia, fémtálca, fém kupak, illetve olyan papírhulladék, ami nem kötegelhető. A műanyag flakonokat és a tejes-, gyümölcsleves dobozokat mindenképp kupak nélkül dobd a szemetesbe!

Ha olyan mennyiségű újságod, kartonod, papírod van, amit már össze lehet kötegelni, akkor tedd meg, és rakd ki a szemetes mellé! Ügyelj rá, hogy az utca forgalmát ne zavarja!

Ablaküveget, tükröt, szélvédőt, fénycsövet, kerámiát soha ne dobj a kukába!

Remélem, segítettem! 🙂


Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője.

Megjegyzés küldése

Újabb Régebbi