III. Móri Sportvidék túra - megint videóval!

III. Móri Sportvidék túra - megint videóval!

 


A Móri Sportvidék túrák történelmében rekordszámú, 40 ember és rajtuk kívül jó néhány kutyus gyűlt ma össze 10 órakor a kamiontelepnél, hogy együtt túrázhassunk egy jót a Vértesben. A zöld turistajelzésen át a Vértes Tábort és az egyik vértesi bányatavat érintve sétáltunk 10,1 kilométert a kellemes időben. Az alábbi sorokban olvashatod szövegesen a túránk útvonalát, ezek alatt pedig megtalálod a térképet és a videós összefoglalót.

Ismét a bicikliút elejétől, a kamionteleptől indultunk, ahonnan felfelé vettük az irányt a teraszos szőkők között az erdőbe. Jó darabig - kb. 1 kilométeren keresztül - a zöld jelzés útját követtük, e táv megtétele után az Y-elágazásnál balra tértünk. A köves úton mentünk egészen addig, amíg azt nem keresztezte a piros jelzés, itt jobbra, a pirosra fordultunk. Egészen a Vértes Táborig gyalogoltunk ezen az ösvényen, ezt követően - egy ebédszünet után - a piros kereszt turistaúton folytattuk a túrát. Egy rövid kitérőt tettünk a közeli bányató - a Macher-tó - felé, amire a fenyők közül, a magaslatról, csodás kilátás nyílt. El lehetett látni még Bokodig is. Folytattuk az utunkat a piros kereszten, és nemsokára egy újabb Y-kereszteződéshez értünk, ahol szintén a bal oldali utat választottuk. Kiértünk a köves útra, amin ezen a túrán már egyszer sétáltunk. Kb. 600 métert gyalogoltunk, aztán jobbra tértünk, le a köves útról. Nyílegyenesen az Antal-hegyre "másztunk fel", aztán a vadászles után balra mentünk. Rátértünk a piros jelzésre, majd a síneken visszatértünk a kezdőpontunkhoz.

Mindenki elégedett volt az útvonallal, amit közepesen nehéz volt teljesíteni az én meglátásom szerint. 10,1 kilométer lett a vége, kb. 290 méter szintemelkedéssel. Ajánlom a teljesítését, egy hétvégi programnak nagyon jól megfelel szerintem 😊

Alább láthatjátok a videót és a térképet 💚

#Barnabás
Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője, a Mór Fit Run futóversenyek szervezője.

Újabb Régebbi