Bezárták az erdőt Móron? Nem! | Hol lehet bemenni?

 Sokan felfigyelhettek arra, hogy néhány helyre az erdő bejáratánál kaput, kerítést szereltek fel. Valószínűleg azért, hogy megvédjék a szőlőskerteket a vadaktól. De most akkor így hol lehet bemenni az erdőbe? Lezárták?

A válasz egyszerű: nem zárták be. Valóban kaput szereltek fel, de úgy, hogy azt ki lehessen nyitni, ha az erdőbe mennénk kirándulni. Lássuk, hogy hol, hogyan lehet kinyitni ezeket a kapukat. Alább láthattok egy térképet arról, hogy hol lehet megközelíteni a Vértest, alatta pedig leírom, hogy hogyan lehet kinyitni a kaput.Antal-hegy

Az Antal-hegyi bejárathoz faszerkezettel ellátott drótkerítést szereltek fel, melyet - annak ellenére, hogy úgy tűnik, mintha nem lehetne - ki lehet nyitni. Jobb oldalon alul és felül lánccal van rögzítve egy fém akasztóhoz, amiről könnyűszerrel le lehet akasztani. Ezután már csak el kell húzni balra, és miután bementünk, visszaakasztani.

Kerítés az Antal-hegynél
Ott lehet kinyitni

Teraszos szőlők

A teraszos szőlőknél levő bejárathoz - ahonnan elérhető a zöld sáv és a piros L turistaút - fém kaput szereltek fel. Szintén lánccal van rögzítve a kapu két szárnya egymáshoz. Ha lentről túrázunk felfelé az erdőbe, be kell nyúlni a kapun belülre, kiakasztani a karabinert, és miután bementünk, visszaakasztani azt.

Kerítés a teraszos szőlőknél
Ott lehet kinyitni
Már csak abban kell reménykednünk, hogy nem idővel sem zárják be őket.
De látjátok, be lehet menni. Jó túrát!

#AzErdoMindenkie

Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője.

2 Megjegyzések

  1. Köszönjük szépen a részletes információt, Barnus!

    VálaszTörlés
Újabb Régebbi