Másfél órányi szemét a Mór-Csókakő kerékpárúton

Másfél órányi szemét a Mór-Csókakő kerékpárúton

❓ Gondolkoztatok már azon, hogy kb. másfél óra alatt mennyi szemetet lehet összegyűjteni a Mór-Csókakő kerékpárúton? Ezt a kérdést a mai nap megválaszoltuk Nektek Fogarasi Zoli és Ferenci Éva közreműködésével. (köszönöm szépen Nekik! 💚) Képeket is láthattok a poszt végén!

Nyilván, mindnyájan észrevettük, látjuk, hogy egyre több és több szemetet szórnak szét "rendes" embertársaink. Nemcsak a fiatalok, hanem bárki, bármilyen életkorúak is legyenek. Hiszen köztudott, hogy

„a kiürült energiaitalos doboz, a vodkásüveg és a fólia az árokba való.‟ (irónia)

Szóval kicsit több, mint egy óra harminc percet töltöttünk szemétszedéssel, és tisztán látszik, hogy mennyire nemtőrődöm emberek léteznek. Nem gondolnak bele abba, hogy a természetbe kidobott szemétnek mi lesz a sorsa a későbbiekben, és abba sem, hogy mekkora kárt okoznak ezzel. Most leírom nektek, hogy a "túránk" alatt mit találtunk, és azt is, hogy mennyit.

A Mór határát jelző táblától indultunk, és rögtön több "édekességet" is találtunk az árokban. Féldecis, vodkás, borosüvegeket, na meg - az elmaradhatatlan - sörösdobozokat. Nem kellett egy-kétszáz méter, és már egy 120 literes zsáknyi hulladék a kezünkben volt. Találtunk még ezeken kívül villanyvezetéket (több métert is), fürdőszobacsempét, fémdrótot, fóliát és vashulladékot is, hogy csak a legérdekesebbeket említsem. Az árokban akadtunk rá a legtöbb lomra, ide dobálták bele a begyűjtött mennyiségnek a legnagyobb részét.

Na de mennyit is szedtünk össze?

Ezalatt az idő alatt, durván 700 métert haladva

hat darab teli 120 literes zsákot, illetve a zsákokon kívül még néhány nagyobb dolgot

tudtunk bepakolni a kocsiba. Alul megnézhetitek a képeket, de előtte egy kis szolgálati közlemény:


És akkor jöjjenek a képek:

A képekre kattintással galéria érhető el.

 

H. Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője, a Mór Fit Run futóversenyek szervezője.

Újabb Régebbi