Mi volt eddig? Hogyan tovább? | Móri Sportvidék

Mi volt eddig? Hogyan tovább? | Móri Sportvidék

 


    Na igen. Pörgetem a blogot, régebbinél régebbi bejegyzéseket látok elsuhanni az egérmutató alatt, miközben agyalok azon, hogy mit kezdjek velük. A legutolsó, komolyabbnak ígérkező blogposzt tavaly ősszel került megírásra (khm... legalábbis az első része), azóta pedig semmi. Azelőtt sem. Mi legyen?

A Móri Sportvidék blog (akkor még főképp blog) 2021 februárjában indult, valami hasonló felindulásból: "szeretek futni, meg túrázni, hát akkor írjunk valamit a netre, mert az vicces".  Vagy nem tudom, igazából  valami efféle gondolat lehetett. Akkor születtek ilyen világmegváltó "cikkeim" sport témában, minthogy: "Egyedül fussunk vagy társaságban?" avagy "FutóTippek sorozat". Visszanézve, az egész bejegyzés lehetett vagy négy sor, meg egy valami teljesen random stockfotó a szöveg mellé köretként beszúrva. Kicsit sem kínos... Azóta ezek már nem találhatóak meg a blogon, nyilvánvalóan, praktikus okokból. De igen, jó-jó, aláírom, ez is a fejlődés része volt. Volt.

De hogy ne csak negatív dolgokról írjak már itt rögtön az elején, ott volt például a SzuperÚtvonal és -Túra sorozat, amelyeknek írásai – amellett, hogy a mai napig olvashatók a blogon – még most is egész vállalhatóak. Remélem, valamit azért tudtatok belőle hasznosítani. :)

2021 augusztusát írjuk. Telt, múlt az idő, és jött egy jókora szünet a blogon, sokáig nem írtam szinte semmit. Nem volt motivációm, az időhiány, na meg a "nem tudom mi a fenét kéne írni" miatt. Lehet, hogy jobb is volt így, mert így jutott időm átgondolni a dolgot, és ekkor született meg a Móri Sportvidék Túrák ötlete. Akkor az volt az elképzelés, hogy meghirdetem az első túrát Facebookon, és meglátjuk mi sül ki belőle. Na, és hogy mi sült ki belőle?

2022. február 12. Az első Móri Sportvidék túra napja. Szombat volt, délelőtt 9 óra környékén izgatottan indultam a túra kiindulópontjához, s vittem az útbaigazító táblákat. Vártalak benneteket, a túratársaimat. Már akkor láttam, hogy nemhiába szerveztem meg az kirándulást, hiszen több, mint 15-en érkeztetek, ami egy csodás csapatot eredményezett már rögtön az első ilyen alkalommal. Nagyszerű érzés volt látni, hogy mennyire jól éreztétek magatokat. Ez bőven adott motivációt a következő túrák megszervezéséhez, az elsőt hamar követte a második, harmadik túra, és így tovább. Külön megemlítést érdemel a március 15-ei, kék bányatóhoz tett kirándulásunk, ahol több mint negyvenen voltunk, és a nagy létszám ellenére is jól éreztük magunkat. De természetesen a többi túra is ugyanolyan jó és élvezetes volt, még ha nem is elsőre sikerült megszervezni mindegyiket az időjárás, na meg az élet meglepetései miatt sem.

Közben történt egy arculatváltás még 2022. márciusában, mikor az oldal át lett nevezve a saját nevemre, és egy HB logóra lett lecserélve a már ikonikus futó ember ikon. Ezt szerencsére gyorsan vissza is vontam. Utólag visszanézve nem lett volna jó ötlet, hiszen úgy gondolom, a Móri Sportvidék névben talán egy csöppet több kreativitás van, mint egy saját névben. No meg azért ez az eredeti neve az oldalnak, és mégiscsak "magáért beszél".

És hát, itt tartunk most. Szűk egy hét múlva érkezik a tizedik Móri Sportvidék túra. Bőven van érdeklődő Facebookon, és tudom, hogy megint egy remek kis kirándulásunk lesz. Ez az első közös alkalom idén, a sok iskolai dolgozat, meg a motiváció hiánya miatt. De többet nem hagyom, hogy a suli ennyire elvegye az időmet, és tudom, hogy ez a túra fog elegendő motivációt adni a következő megszervezéséhez.

Felfigyelhettetek rá, hogy most is történt egy arculatváltás az oldalon, amelynek keretében a kissé átlagos, több helyen is használt futó embert ábrázoló ikont egy egyedi, új logóra cseréltem le. A grafika eredetileg zöld, mely a természetet szimbolizálja. A hegyek és a lábnyomok a közös túrákat ábrázolják, valamint előbbieket egy "M" betűként is fel lehet fogni, mely Mór és a Móri Sportvidék kezdőbetűje. A korábbi logó egyhangúsága illetve egyedietlensége miatt (ha szabad így fogalmaznom) már szükségesnek éreztem ezt a lépést. Remélem, tetszik Nektek is, de ígérem, a közeljövőben több ilyen váltás már biztosan nem lesz! 😅 

A jövőben ugyanígy folytatni tervezem a már megszokott, kéthetente megrendezett túrasorozatot, ahová továbbra is várlak benneteket sok szeretettel. Habár új útvonalak nem teremnek a semmiből a Vértesben sem, de azért igyekezni fogok minden túrára új útvonalat kitalálni. Hamarosan érkeznek a blogra visszatekintő írások, amelyekben visszaemlékezünk a régebbi túráinkra, és megnézzük a korábbi útvonalakat, videókat, képeket. A rendszeres túrázóknak tervezek létrehozni egy privát Messenger-csoportot is, ahová a közös, kiránduláson készített képeket beküldhetjük. Valamint ha minden jól megy, minden alkalom után egy összefoglaló írást is fogok a blogra kirakni, amiben megtalálhatjátok majd a képeket, videókat is. Ha lenne ötletetek az oldalhoz, túrákhoz kapcsolódóan, nyugodtan írjatok egy üzenetet Facebookon, vagy akár e-mailben is. 

És valójában már erről szól a Móri Sportvidék. A túrákról. Rólunk. Már nem ÉN vagyok a Móri Sportvidék, hanem MI. Köszönöm, hogy itt vagytok, és jobbá teszitek a közösséget! Várlak Titeket továbbra is minden második héten szombaton a szokott helyen és időben! :)

Amúgy észrevettétek, hogy az idő előrehaladtával az oldalt egyre kevesebbszer hívtam "blog"-nak? 😁

Barnabás

Barnabás

A Móri Sportvidék és a Móri közlekedés szerkesztője, a Mór Fit Run futóversenyek szervezője.

Újabb Régebbi